2013. június 22., szombat

20. fejezet: "  Phoenix "



-Doktor úr biztos a döntésében? - kérdezte a nővér.
-Igen. Hiába élesztettük újra, a pulzusa egyre csökken, az agya nem reagál semmire. Kizárt hogy felkeljen, egy hullát pedig nem szeretnék a kórházamba tárolni. - mondta csalódottan a orvos.
-De doktor úr, szerintem még adni kellene neki egy esélyt.
-Nem lehet. Nem tudjuk biztosítani neki a helyet, a gépeket és a kezelést sem.
-Jó napot! - lépett be az Avenged Sevenfold az ajtón.
-Időben. - mondta a doki.
Kinyújtotta a kezét, majd az ujja az egyik gombon landolt...
May Jensen, sok sikert! A te időd lejárt... Vagy mégsem?



-----------------------------------------
1 héttel korábban

-Merre van Brian?
-Nem tudom, egy hete nem találkoztam vele. - mondta Zacky halkan.
-Alice és Ed?
-Elég nehezen viselik... Főleg Alice.
-Fiúk, nem most kellene elmondanom, - kezdett bele Valary - de a doki - akadt meg egy kicsit - leakarja kapcsolni Mayt a gépekről. - nézett körbe. - Szerinte már nincs remény, maximum egy hétig tudják még gépeken tartani.
-Ez most komoly? - kérdezte az éppen betoppanó Synyster.
-Brian. - nézett rá Valary kétségbeesett szemekkel.
-És ezt ki döntötte el? Minket megkérdeztek?
-Syn értsd már meg, hogy - mondta volna Matt, de elcsuklott a hangja.
-Megyek, megnézem James. - kelt fel Valary szipogva.
-Hol voltál?
-Sehol. - dobta le magát az ingerül Brian.
-Syn!
-Sehol oké? - nézett körbe. - Nem igaz, hogy ez megint megtörténik...
-Brian, azt hiszem a temetést ke - mondta volta Zacky, de Brian gyilkos szemekkel nézett rá.
-May még él oké? - kelt fel. - Miért nem tudjátok felfogni? - nézett körbe a társaságon. - Azt hiszem még rajta van a gépeken és lélegzik! - mondta elégedetlenül, majd kiment és rácsapta az ajtót a többiekre. A banda tudta, a gitárosuknak igaza van. Síri csöndben ültek Shadows nappalijában, majd az emberek lassan elmentek.
-----------------------------------------



-Doki biztos ezt kell tenni? - kérdezte Brian az utolsó pillanatban.
-Uram, kérem! Már elmondtam a szituációt. Nem engedhetjük meg! - Syn inkább csöndben maradt és leült az egyik fotelba. Késztetést érzett arra, hogy vagy kirohanjon, vagy megüsse a dokit...
Végül a gépeket lekapcsolták... A banda kétségbeesésében nem tudta mihez kezdjen, de hirtelen a doki sokkolt arccal nézett a lány ágyára.



-----------------------------------------
1 nappal korábban

-Brian te idióta, ezt nem gondolhatod komolyan! Ilyen állapotban akarsz odamenni? - ordibálta le Matt, az elég tág pupillájú, szédelgő gitárost.
-Hagyj már!
-Nem, nem hagylak! - vert be neki egyet. Syn a földön landolt, Shadows pedig fölé térdelt, majd a pólója nyakánál fogva ordibálta le - Legyél már észnél! Szerinted May mit szólna hogyha ezt látná? Büszke lenne rád? Kurvára nem! Ő azt szeretné hogy békével búcsúzzunk el tőle és együtt legyünk! Hogy ne csússzunk szét annyira, mikor Jimmy is elment! Mosolyogva szeretne meghalni! Érted? Te idióta meg mit csinálsz? Bedrogozol, kurvázol, 2 hétig haza se jössz! Szerinted mi mit élünk át?! Nekünk nem fáj?! Mi nem akarjuk rávenni a dokit, hogy hagyják a gépeken hátha még valamikor felkel? - nézett rá vérben forgó szemekkel. Elengedte, felkelt, majd a kezét nyújtotta barátjának. - Térj észhez! - segítette fel. - És még egyszer meg ne lássalak ilyen állapotba! Szedd rendbe magad holnapra! 2-re itt vagyok érted! - mondta már valamivel nyugodtabban, majd elviharzott. Brian megtörölte vérző száját, majd a falnak vágta Jack Daniel's-es üvegét. Bódultam járkált a házban, mire Michelle toppant be.
-Brian?
-Na, csak te hiányoztál.
-Gondoltam eléggé lent lehetsz, ezért átjöttem. - ment hozzá közel. Brian élettelen szemekkel nézett rá. Michelle lehajtotta a fejét, majd átölelte. - Nyugalom, minden jobb lesz.
-Mich, ugyan az mint Jimmy.
-Ssss! Tudom! - nézett a szemeibe. - Nyugodj meg és ülj le egy picit. Mióta nem ettél? - mérte végig Briant.
-1-2 hete. - vonta meg a vállát a gitáros.
-Ez nem állapot. És mekkora rumli van a házba? Azt hiszem itt maradok és kicsit besegítek!
-Kössz. - mondta Brian. Hiába nem akarta a házába azt a nőt, most tényleg szüksége volt valakire. De az a valaki aki kellett neki, mégsem Michelle, hanem May volt.
-----------------------------------------



-Doki mi van? - kérdezte Matt kétségbeesve, mikor meglátta az orvos arcát.
-Ez teljességgel lehetetlen!
-Mi van már? - türelmetlenkedett Zacky.
Ekkor az ágyon fekvő lány, hirtelen egy hatalmas levegőt vett, szemei kipattantak és elkezdett iszonyatos módon köhögni. Felülni nem volt ereje, de legalább életjelet mutatott.
-Azonnal, a fő orvosurat! Igyekezzen már!- mondta a doki, majd a nővér azonnal kirohant. - Kérem menjenek ki! - utasította ki a bandát.
May mindeközben már véreset köhögött. Szemeiből potyogtak a könnyek, kis tenyereit már majdnem  belepte a vér.
-Belső vérzés... Egy ér elpattanhatott valahol! - mondta, miközben a mások orvos már meg is érkezett.
-Azonnali műtésre lesz szükség! - intette ki a nővért, aki már mindjárt pattant és sietett előkészíteni mindent. A 2 orvos addig azonnal kitolta a kórteremből, egyenesen a műtőbe.



-----------------------------------------
1 órával előtte

-Shadows, ezt az egészet nem akarom látni! - mondta Brian kétségbeesve a kocsi előtt.
-Pedig muszáj lesz. Őt is elhamvasztjuk akárcsak Jimbot. - mondta halkan Matt.
-Legalább a közelében lesz?
-Igen... Az az ember mellett, akit a legjobban tisztelt...
-Csak nem mi voltunk az elsők akik találkoztak vele. - mondta Synyster, majd végül beült a kocsiba. - Azt hiszem kész vagyok.
-Helyes döntés. - szállt be Shadows is.
-Többiek?
-Már a szoba előtt várnak, úgyhogy igyekezni kellene!
-Akkor gyerünk! - mondta halkan a gitáros.
-Mi van Michellel?
-Most róla szeretnék a legkevésbé beszélni! - nézett ki az ablakon. - Ott van nálam, vagyis ottvolt, "segített".
-----------------------------------------


A banda zavartam ült a műtő előtt. Senki sem érette mi van most...
Kb. 2 óra múlva a nővérek lassan tolták ki May ágyát, aki most már nyugodt arccal feküdt az ágyon.
-Doki mi van? - léptek oda azonnal.
-A lány hirtelen felébredt, ennek következtében elpattant pár ér a testében és belső vérzése volt. Még szerencse hogy egy területen voltak, különben képtelenség lett volna elállítani. A felébredést pedig nem tudom megmagyarázni.
-Vagy a gépekre észlelt, vagy valami inspirálót látott "álmában". - lépett oda az öregebbik orvos. - Tudják az ember, furcsa élőlény. - mosolyodott el. - A barátnőjük egy igazi kis Főnix! - mondta, majd May után ment.
A bandát nem engedték be hozzá, csak miután már stabilizálták az állapotát. Mindenki ott ült körülötte, de May nem nyitott ki a szemét. Eltel 1 nap, 2, 3, 4, majd lassacskán 2 hét. A lány még mindig kómában feküdt, de az állapota sokkal jobb volt. Bármelyik pillanatban felkelhetett.
Este 11 körül, a fiúk még mindig bent ültek. A kanapén, a fotelban, egy széken May ágyára hajtva fejét aludtak. Halk nevetést hallottak és szépen lassan mindenki kinyitotta a szemét. Igen, jól sejtették a kis tündérkéjük volt az. Őszinte, életteli mosoly ült az arcán. 
-Mintha halottakkal lennék körülvéve. - szólalt meg végül. - Áú. - mondta, majd a nevetést hirtelen abbahagyta. Az oldalát fogta, mivel a műtéti hege megfájdult.
-Kell neked a karrier! - nyomta meg Matt vigyorogva a nővérhívó gombot. 5 percben belül már jött is ugyan az a 2 doki.
-May?
-Doki? - nézett rájuk. - k!
-Elnézést, de szeretnénk elvégezni a a vizsgálatokat! - nézett körbe.
-Persze. - mentek ki azonnal.
Az elkövetkezendő pár napban nem látogathatták meg a Tündérkét, vagyis pontosabban ő nem akarta hogy lássák mivel elég sok fájdalma volt.

1 héttel később

-Lehet még a gyógyszere hatása alatt van, szóval csak óvatosan! - mondta a doki, miközben a szobához vezette a bandát. Meglepetésükre a lány éppen jókedvvel magyarázott valamit a bent ülő Benjinek.
-Doki, az lehetséges, hogy most jött vissza a halálból és ennyit szájal? - nézett rá kétségbeesetten, mire a lány elnevette magát.
-Örüljünk hogy ilyen jó állapotban van. - vonta meg a vállát a doki, majd kiment. A fiúk egyből körbeülték, Benji pedig lassan elvonult.
-May, először is te idióta! - nézett rá szigorúan Matt.
-Ha csak azért jöttetek hogy lebasszatok kérlek gyorsan végezzünk... Már megkaptam a nővérektől, a dokiktől és Benjitől is a leosztást. Most még várok rátok, Alicere, na meg akitől a legjobban félek, Valaryre... - mondta, majd elnevették magukat.
-Nem, de ez tényleg nagy hülyeség volt. Tudod, hogy mennyire aggódtunk?
-Tudom, de még itt vagyok!
-Igen, szerencséd és hála a dokiknak!
-Nem! - rázta meg a fejét a lány halvány mosollyal az arcán. - Ezt másnak köszönjétek! - nézett körbe. Senki sem érette miről beszél.
-May lázas vagy?
-Nem! - mondta nevetve. - Majd megértitek! - vonta meg a vállát.
-May, nem zavar, sőt... De hogy-hogy ilyen vidám vagy! Nem fáj semmid vagy mi? - néztek rá értetlenül, mire csak ismét elnevette magát.
-Majd egyszer elmondom!
-Biztos a gyógyszerek. - mondta Zacky, majd elnevették magukat, de erre May csak megvonta a vállát.

Egy héttel később Brian úgy döntött, bemegy Mayhez egyedül.
Mikor benyitott a lány csak mosolyogva bambult ki az ablakon. Egy szó nélkül leült az ágya mellett lévő fotelba, végül a lány elkezdett beszélni.
-Tudod, otthon utoljára akkor voltam ennyi időt bent, mikor a mamámnál permetszert ettem. - mosolygott rám.
-Mit? - kérdezte Brian nevetve.
-Permetszert! - nevette el magát May is. - A nagyszüleimnek volt ilyen kis tároló féleségük és az asztal elég nagy volt, én még persze nem értem el és a papám kint hagyta a kibontott permetszeres zacskót. Nagyon szép élénk kék színe volt és robbanóscukorka alakja. Először a színe fogott meg. Felálltam egy kis székre és azzal az indokkal hogy "biztos cukorka" belenyaltam... - itt elnevette magát a lány ismét. - A mamámnak büszkén bejelentettem, hogy ettem belőle, de vagy fél óra után. Szegény kétségbeesésében majdnem szívrohamot kapott. - mesélte nevetve. - Azonnal hívta a mentőket, de én még ott ugráltam az udvarukba. Végül anyám bejött vele. Kimosták a gyomromat és egy hétig bent kellett feküdnöm. Onnantól valahogy nem nagyon engedtek be abba a tárolóba. - mondta, majd elnevették magukat.
-Ó, mi ez a jókedv? - lépett be Johnny.
-Csak meséltem neki 1-2 dolgot. - ült volna fel a lány, de a fiúk egyből letámadták.
-Hé-hé! Neked feküdnöd kell.
-A doki azt mondta nem szabad nagyon mozognod!
-Jézusom srácok! - mondta nevetve May, miközben furcsállva nézett rájuk. - Emberek, csak felülök!
-Akkor sem! - mondták egyszerre.
-Jó, oké! - tette fel a kezeit a lány, majd hátradőlt.
-Na, így szépen! - takargatta be Johnny. - Nézd mit hoztam neked! - mutatott fel egy kis dobozt.
-Mi aaaz? - húzta ki magát a lány.
-Tudtam hogy ez a kedvenced! - nyitotta ki a dobozt.
-Feketeerdő torta? - nézett rá kiskutya szemekkel.
-Igen, de így is alig tudtam behozni... Olyan kotnyelesek a portások, hogy az nem igaz.
-De sunyiba, mert tudod hogy nem ehetek ilyesmit! - harapott bele mohón a lány. - Uram atyám! - mondta élvezettel. - Ez embertelen jól esik. - mondta, majd a elnevették magukat.
Johnny lassan elment, így csak Brian maradt bent vele.
-Hazamehetsz nyugodtan, nem kell őrt állni mellettem! - nézett rá.
-Szeretnék itt maradni!
-A doki úgyis hazaküld!
-Az igaz! - mondta nevetve. - Kicsi Főnix. - nyomott egy puszit a lány homlokára.
-Főnix? - nézett Brianre May zavartan.
-Az orvos azt mondta egy igazi kis Főnix vagy.
-Hát, lehet benne valami. Végül is. - mosolyodott el - Kicsi Főnix... - ismételgette magába May.


2 megjegyzés:

  1. Szia, na jó, hogy egyszerre olvastam el ezeket a részeket a szívbajt hoztad rám. Ed elment, neeeeeeeee, istenem:( börtön?! May és Brian imádom őket együtt, de Ed? Matt te jó ég akkor legszívesebben lecsaptam volna, anniyra mindegy mit gondolnak, Brian felnőtt ember, nem értem minek akarják irányítani az életét, Valaryt is fúú... feldühítettek....
    Aaron, csak őőőőőt ne :D Aztán, nagyon megijedtem, kórház, drogok, te jó ég, .... Szerencse, hogy felébredt, remélem már jól lesz és minden oké lesz, már amennyire ez May életében lehetséges... Michelle és Brian meg nagyon remélem, hogy nem jönnek megint össze! És hogy ezek után Valary és Matt is leállítják magukat, mivel kb ők okozták ezt az egészet.... csak jó lenne végre megmondani nekik... Kíváncsi vagyok mi lesz Mayel, ha már kiengedik és persze, hogy melyik srác lesz a "befutó" nagyon nagyon izgulva várom a kövi részt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Csövi :DDD
      Igen, szeretem az ilyen részeket megírni. Valahogy jobban bele tudom élni magam. :D
      Igen, Ed-nek volt 1-2 hibája és ez kiderült...
      Matt és Valary igazából segíteni próbálnak, csak nem mindig jön nekik össze. :)
      :D :D Aaron, egy érdekes ember!
      Hát igen, kicsit zűrös szegény :/
      A Sanders páros mindig akcióban lesz ;)
      Ahogy tudom hozom! ;)
      köszönöm a komit :) :D


      ~foREVer <3

      Törlés